De transfermarkt, een jaar later

Marco van Ginkel bij Chelsea

26 juni 2014

Marco van Ginkel en Chelsea zijn het erover eens dat het beter is als de allround middenvelder de club verlaat. De Amersfoorter vertrok in de zomer van 2013 naar de Engelse hoofdstad, maar kwam al binnen enkele maanden op de tribune terecht.

‘Mijn pech is geweest dat de trainer (Jose Mourinho, red.) die mij haalde, het ondanks mooie woorden niet in mij zag zitten, legt van Ginkel uit. ‘Ik heb geprobeerd om hem door goed te trainen op andere gedachten te brengen, maar dat heb ik opgegeven.’

Van Ginkel  speelde tijdens vijf invalbeurten veertig minuten voor Chelsea. Op 1 december 2013 kwam Van Ginkel voor het laatst in actie voor de ploeg. Na de winterstop zat hij zelfs niet eens meer bij de A-selectie. ‘Het komt er eigenlijk op neer dat ik het hier als mens prima naar mijn zin heb, maar als voetballer totaal niet’, vervolgt Van Ginkel.

‘Chelsea komt alle verplichtingen na, ze behandelen me keurig, maar ik wil gewoon weer voetballen. Het is op deze manier uiteindelijk niet vol te houden. Ik ben nog steeds een echte liefhebber en wil wedstrijden spelen.’

Van Ginkel tekende een jaar geleden een lucratief driejarig contract in Londen. Hij verdiende die overgang tijdens een goed seizoen bij Vitesse, dat onder Fred Rutten een sterk seizoen doormaakte. Na dat seizoen besloot hij tot de stap naar de Europese top.

Naar verluidt hebben Anzi Makhachkala, TSG 1899 Hoffenheim, en Bristol City zich gemeld om de middenvelder over te nemen.