Mario Balotelli: een knettergekke held

Het gedrag van sommige mensen fascineert me. Vanwege hun wijsheid, uitstraling, domheid, of simpelweg omdat ze altijd dingen lijken te doen die nergens op slaan. Mario Balotelli zit ergens tussen die laatste 2 categorieen in. Hij is knettergek. Maar ook een held.

Wat dat betreft is zijn Wikipedia pagina niet compleet genoeg. Na wat informatie over zijn achtergrond en clubs waar hij gespeeld heeft, lees ik niks meer terug over de schandalen waarmee hij de afgelopen jaren de pers heeft gehaald. En dat zijn er nogal wat. In chronologische volgorde.

21 april 2010: Inter-shirt weggooien
In het laatste kwartier van de wedstrijd Inter Milan – FC Barcelona krijgt Balotelli de kans als invaller. Hij probeert indruk te maken maar dat lukt niet. Tijdens een counter schiet hij de bal richting de Inter-fans die hem daarop uitfluiten. Na het eindsignaal trekt hij zijn shirt uit en gooit het op de grond.

5 september 2010: Because I’m rich!
De Italiaan is nog geen twee weken speler van Manchester City als hij zijn Audi R8 in de prak rijdt. Tijdens het verhoor door de politie wordt geconstateerd dat hij £5,000 in zijn achterzak heeft. Op de vraag waarom hij zoveel cash bij zich heeft antwoordt Balotelli doodleuk: ‘Because I’m rich’.

2 oktober 2010: Prison break
Mario en zijn tienerbroer Enock werden gearresteerd omdat ze zich begeven op het terrein van een vrouwengevangenis. Balotelli vertelt de politie achteloos dat ze geen kwaad in de zin hebben en ‘gewoon even rond willen kijken’.

22 december 2010: Five finger hat
Dat Balotelli uniek is in zijn doen en laten dat is niks nieuws. Maar ook met zijn outfit kan hij raar uit de hoek komen wat hem allemaal niks kan schelen. Bekijk zijn nieuwste aanwinst, de five-finger hat:

17 maart 2011: Bibotelli
Mario Balotelli haalt rondom het Europa League-duel met Dinamo Kiev niet alleen het nieuws door zijn rode kaart. De licht ontvlambare aanvaller van Manchester City toont voor de wedstrijd aan dat hij niet in staat is om zelf een hesje aan te trekken. De Italiaan heeft tot twee keer toe hulp nodig. Bekijk de beelden hier onder (waarop ook te zien is voor welke bizarre overtreding hij rood krijgt in diezelfde wedstrijd).

29 maart 2011: Bullseye!
Balotelli moet een weekloon inleveren (zo’n kleine 100.000 pond), omdat hij met dartpijltjes jeugdspelers probeert te raken. Hij raakt niemand, waarop hij reageert dat hij nooit de hoofdprijs zou winnen in het Engelse tv-programma Bullseye.

16 april 2011: Balotelli provoceert Man Utd. spelers en supporters
Na de overwinning van Manchester City op rivaal United kan Mario Balotelli het niet laten om spelers en supporters van United te provoceren. Hij kust het logo van zijn shirt vlak voor de United supporters. Onder anderen Rio Ferdinand accepteert dit niet en belaagt Balotelli met teamgenoten.

24 juli 2011: Mislukt hakje
Tijdens het oefenduel met Los Angeles Galaxy wordt Balotelli al na een half uur naar de kant gehaald door manager Roberto Mancini, omdat hij met een (mislukt) hakje de opponent wil vernederen. Iets wat jammerlijk mislukt.

2 september 2011: iPad op de bank
Tijdens de interland Faerøer – Italië begint Balotelli op de bank. De bedoeling is dat de speler van Manchester City vroeg in de tweede helft invalt, maar bondscoach Prandelli brengt hem pas vier minuten voor tijd in. De reden: Prandelli ergert zich mateloos aan het gedrag van Balotelli, die een warming-up op halve kracht uitvoert en tijdens de wedstrijd nauwelijks aandacht aan de wedstrijd schenkt omdat hij op de reservebank continu bezig is met zijn iPad.

22 oktober 2011: Vuurwerk uit de badkamer
Uit verveling gooien Balotelli en zijn vrienden vanuit zijn badkamer vuurwerk op straat. Het gaat mis als enkele handdoeken vlam vatten en het vuur zich razendsnel verspreidt. Met groot materieel rukt de brandweer van Cheshire, even buiten Manchester, uit om erger te voorkomen. Veel indruk maakt de situatie niet. De politie moet Balotelli ervan weerhouden de brandende woning opnieuw binnen te gaan om geld en een koffer veilig te stellen. Schuldbewust is hij evenmin. De Italiaan wijst een van zijn vrienden als dader aan om vervolgens doodkalm in te checken in een hotel.

23 oktober 2011: Why always me?
Na een benutte penalty tegen rivaal Manchester United tilt Balotelli zijn voetbalshirt op om zijn ondershirt te tonen. Deze bevat de opdruk ‘Why always me?’.

27 oktober 2011: Boodschappen doen
Moeder Balotelli stuurt zoonlief op pad om een strijkijzer met een strijkplank te halen, maar als het enfant terrible van Manchester City vijf uur later thuiskomt toont hij trots een trampoline, een Scalextric-racebaan, een tafeltennistafel en twee Vespa-scooters. Helaas geen strijkijzer.

13 december 2011: Balotelli besteelt Aguero
Hilarisch moment vlak voor de wedstrijd tegen Chelsea. Terwijl Sergio Aguero zijn schoenveters aan het strikken is, gaat Balotelli er vliegensvlug vandoor met de handschoenen van de Argentijn.

22 januari 2012: Schop tegen het hoofd van Scott Parker
De 21-jarige Italiaan kan een schorsing van de FA verwachten vanwege een incident met Scott Parker. Balotelli schopt Parker na een duel vol op zijn hoofd, iets wat door scheidsrechter Howard Webb niet wordt gezien.

4 februari 2012: The Magic Trick
Dat Mario Balotelli er graag een trucje uitgooit mag bekend zijn. Maar dat hij ook buiten het veld kan goochelen is nieuw. Tijdens de wedstrijd Manchester City – Fulham kijkt hij niet wat zijn team ervan bakt maar vermaakt hij liever enkele vrienden met een goocheltruck vanuit een chique loge. Bekijk de truc van de Italiaanse spits hieronder.

27 maart 2012: Persconferentie crashen
Een bezoekje aan Balotelli’s oude club Internazionale mocht niet ongemerkt voorbij gaan. Op het moment dat Balotelli bij Inter langsging, was de nieuwe trainer Andrea Stramaccioni net aan zijn eerste persconferentie begonnen. Voor Balotelli een reden om hem even de hand te schudden. Dat op dat moment de persconferentie net bezig was daar had de Italiaan geen boodschap aan. Ook enkele clubbestuurders kregen een handdruk, waarna de persconferentie kon worden hervat.

Overigens heeft Balotelli zelf wel begrip voor de manier waarop de media met hem omgaan. ‘Ik ben pas 21 jaar, dus nog jong’, vertelt de aanvaller aan de BBC. ‘Vergeleken met vorig jaar ben ik al volwassener geworden. Als je me niet kent en je bekijkt mijn streken dan constateer je snel dat ik een idioot ben’.

Tja. Als hij in dit tempo doorgaat met zijn bizarre momenten zal dit blog nooit af zijn. Nieuwe momenten van gekte zal ik hier dan ook toevoegen. Heb ik er een gemist of wil je reageren? Plaats je bericht in de comments!

3 gedachten over “Mario Balotelli: een knettergekke held”

Reacties zijn gesloten.