Op Adidas X vestigen Salah en Dybala zich definitief aan de top

 Zeventien jaar telde Paulo Dybala op het moment dat hij zijn eerste profdoelpunt maakte in zijn thuisland, Argentinië. Lichtvoetig en supersnel ontwikkelde hij zich verder tot een bepalende speler van de Italiaanse kampioen. Bij Juventus wil hij uitgroeien tot de absolute top in Europa, op voetbalschoenen die als Adidas X door het leven gaan.

Gedrongen en onvoorspelbaar weet hij als geen ander ruimtes achter de verdediging te vinden. Dybala’s spel is gemaakt voor de schoen die met een geperforeerde loopzool weinig weegt en de bewegingsvrijheid voor de voeten behoudt. Zijn snelle voeten als grootste wapens. De Adidas X voetbalschoen heeft met een Ultralichte Speedframe-loopzool scherpe noppen onder het voorste deel. Het maakt de spits tot de speler die hij moet zijn: in een mum van tijd versnellend, op weg naar het doel van de opponent.

Bij de Italiaanse grootmacht debuteerde Dybala met het rugnummer van een hele grote: nummer 21 van Andrea Pirlo. Tekenend voor zijn ambities. Om zijn doelstellingen – titels in Italië en in Europa – waar te maken draagt hij de Adidas X voor het directe contact met de bal. Het bovenwerk van het model bevordert het gevoel tussen het leer van de schoen en het leer van de bal. De lichte stof geeft de drager nog meer snelheid. Tijdens acties die Dybala beslissend maken.

Wat gaat dit seizoen voor ‘m brengen? Drie titels heeft hij inmiddels bij de zwart-witten op zak en met de komst van Cristiano Ronaldo naar de Oude Dame ligt er nog veel meer in het verschiet. Keepers in Italië opgelet; op de Adidas X schoenen gaat deze kleine wervelwind voor twintig goals in de Serie A.

De dribbelkoning in de Premier League heet Mo Salah. Hij heeft een heilige status in zijn Egypte en bij zijn Liverpool. Zijn superjaar 2017/2018 staat nog vers in het geheugen. Tot dan een speler om in de gaten te houden, nu een speler die het verschil maakt aan de top. Na een serie seizoenen in de Europese subtop werd hij uit het niets topscorer in de Premier League en schoot hij zijn land sinds meer dan twintig jaar weer naar een Wereldkampioenschap.

Salah is dit jaar een gedreven aanvaller op Adidas X. Het bovenwerk, met lage Clawcollar en een ultradun raster van garen, is veterloos en bedient de kleine koning in zijn acties aan de bal. Hij drijft op, kijkt om zich heen, schiet langs een verdediger en zorgt voor dreiging voor het doel. Diezelfde veterloze constructie geeft zijn middenvoet veel stabiliteit. Dat werkt door in de manier waarop hij de bal trapt. Nog doeltreffender.

Adidas X is een schoen die vooral gemaakt is voor spelers met de dravende beentjes. Aanvallers die ongetemd over het veld gaan. Mo Salah geniet van de mobiliteit van het model: een 3D-hiel geeft niet alleen een ondersteunende pasvorm maar ook de juiste dempingszones bij het aanzetten en stoppen. Salah heeft een schoen die meedenkt in zijn geldingsdrang.

Vorig seizoen greep hij naast de prijzen voor Liverpool. Dit seizoen niet, op zijn Adidas X.

Geplaatst op Categorieën Kleding