Viktor Fischer schopt het verder dan Christian Eriksen

Ajax – PSV (3-1) was een heerlijke pot, en voor een groot deel was het 18-jarige talent Viktor Fischer hier verantwoordelijk voor. Met een doelpunt en een assist had hij een groot aandeel in de terechte overwinning. De Deen is al een aantal weken goed bezig met als voorlopig hoogtepunt zijn optreden van vanavond. PSV had geen vat op hem en vooral dankzij Fischer doet Ajax goede zaken in de strijd om het landskampioenschap.

In januari 2010 maakte een andere Deense Ajacied zijn debuut voor Ajax. Spelend met nummer 51 zag iedereen gelijk dat dit een groot talent was en dat Ajax nog veel lol aan hem zou gaan beleven. Bijna drie jaar later speelt hij inmiddels met rugnummer 8 en is een vaste waarde, maar heeft het stempel van talent nog steeds niet van zich af kunnen schudden. Ook ik ben nog niet overtuigd van Christian Eriksen. Wedstrijden waarin hij dominant speelt en briljante passjes en goals laat zien, wisselt hij af met wedstrijden waarin hij nagenoeg onzichtbaar is en veel duels verliest. Hij loopt er dan bij alsof het hem allemaal niet zoveel kan schelen.

Mede vanwege dat laatste kenmerk denk ik dat Fisher het verder gaat schoppen dan Eriksen. Dat ze allebei zeer goed kunnen voetballen, daar is geen discussie over. Maar ik zie bij Fisher in een paar wedstrijden al meer karakter dan bij Eriksen in 3 jaar. Dat blijkt uit kleine dingen. De woede en teleurstelling die overduidelijk sprak na het missen van een paar grote kansen in de eerste helft. De enorme ontlading en vreugde die je zag bij hem nadat Siem de Jong Ajax op 1-0 had gezet. Het inzetten van de actie tussen 3 man door, en het doorzetten tegen Hutchinson waardoor hij de assist kon geven op Hoesen (2-1). En natuurlijk de scherpte en afronding bij de 3-1. Maar zijn winnaarsmentaliteit werd nog het mooist zichtbaar toen hij verhaal ging halen bij Mark van Bommel, een kwartier voor tijd na een overtreding van Strootman. Uit niks bleek ontzag voor de ervaren PSV’er en uit alles bleek de wil om voor Ajax een goed resultaat te halen.

Een discussie aangaan, verhaal halen bij een tegenstander, of zelfs ook maar een overtreding maken zijn dingen die ik Eriksen nog nauwelijks heb zien doen. Het zijn niet de leukste of fraaiste dingen maar ze horen wel bij de absolute top. Wie daar niet van zich afbijt heeft het zwaar te verduren. In de kleine dingen die ik vanavond zag vind ik Fischer al verder dan Christian Eriksen, en ik denk dan ook dat hij het verder gaat schoppen dan zijn Deense ploeggenoot.

Lees ook:
1. Andre Ooijer en Ajax, het is zo gek nog niet
2. Ajax en transfers – een bijzondere combinatie

2 gedachten over “Viktor Fischer schopt het verder dan Christian Eriksen”

  1. Vooralsnog moet Fischer nog maar eens laten zien wat Eriksen allemaal bij Ajax heeft bereikt. Fischer is absoluut niet verder dan Eriksen op DIT moment. Misschien in de toekomst wel.

  2. Bedankt voor je reactie Remon. De strekking is dat hij het verder schopt dan Eriksen, inderdaad moet hij het nog maar laten zien. Heb de titel wat aangepast 🙂

Reacties zijn gesloten.